Zgodba o naši lokalni pražarni kave

 LOKALNA PRAŽARNA KAVE ITALCREM

"Družinska, majhna lokalna pražarna, kjer vsak dan strastno pražimo vrhunske kakovostne kave" 

Prostor, kjer se srečata tradicija in inovativnost. 

____________________________________________________________

S praženjem kave smo pričeli v 90. letih in hitro za tem ustvarili našo lastno slovensko blagovno znamko kave Italcrem. Ker je takrat za dobro skodelico kave veljala le kava iz sosednje Italije, smo se kot prvi na Štajerskem odločili ljudem približati kvalitetno slovensko kavo, ki bo zaradi lokalne pražarne vedno sveže pražena v majhnih količinah in dostopna prav vsem, ki cenite pravo skodelico kave.

*

V teh 20. letih delovanja smo se skozi ves čas in se še danes držimo poslanstva, da je potrebno vsako zrno kave ceniti, ter da je dobra kava ravno tista, ki je pražena v majhnih količinah bolj pogosto. Obdržali smo naš tradicionalen italijanski način praženja kave, vendar smo dodali merico inovativnosti, ter poiskali načine kako v vašo skodelico kave naliti celostno zgodbo, ki vključuje majhne pridelovalce kav iz celega sveta in strastno predanost našega pražarja Gregorja. Držimo se načela, da surovo kavo dobavljamo v majhnih količinah od različnih majhnih vrhunskih pridelovalcev.

*

V redni ponudbi že dvajset let pražimo in prodajamo slovensko blagovno znamko espresso kave Italcrem Classico, Turško kavo Italcrem in Brezkofeinsko kavo Italcrem. V zadnjih letih pa tej odlični klasiki, dodajamo paleto različnih visokogorskih čistih Specialty kav daljnega sveta, ki jo spreminjamo glede na ponudbo pridelovalcev. Pri nabavi surove kave vedno poskušamo pridobiti le najboljša zrna za vas.  Ravno zaradi takšne miselnosti nas je pot pripeljala do spoznavanja novih tehnik praženja, ter tudi do novih vrst kave, ki so se počasi pričele uveljavljati na svetovnem tržišču. Želeli smo biti del te nove kavne zgodbe imenovane Speciality coffee, ki se je pričela odvijati in vam jo tudi predstaviti, da lahko skupaj z nami uživate v na novo odkritih okusih in aromah kave. 

*

Da iz različnih zrn kave lahko izvabimo najboljše okuse se nenehno učimo novih pristopov in tehnik praženja. Vsako kavno zrno spoštujemo, tako kot spoštujemo vsakega pridelovalca kave. Naše znanje nenehno nagrajujemo in ustvarjamo različne profile praženja. 

*

Ste kavni entuziast in Vas zanima še več? Vabljeni na izlet in ogled naše lokalne pražarne kave, kjer vas bo sprejel naš pražar in po želji pred vami spražil katero izmed kav. Pošljite povpraševanje na info@italcrem.si in se vidimo v naši hiši kave in čajev. 

 

Kontakt z nami

Italcream BP d.o.o.

info@italcrem.si

+386 2 330 16 20

Head roaster

Grega Blažič

grega@italcrem.si

+386 41 642 202

Lokacija

Pražarna Italcrem

Belokranjska ulica 12

2000 Maribor

Naj kava ne bo več samo kava

Prepustite se okusom jagodičevja, vanilije, kakava ali celo oreščkov in spoznajte novo dimenzijo kave.

V spletni trgovini je mogoče naročiti kavo v zrnu ali že mleto kavo, vabljeni pa ste tudi v kavarno Italcrem, kjer vam jo pripravijo izkušene bariste in poskrbijo za popolen užitek.

Ustvarjamo kavo, ki vas energično prebuja ob jutrih in popoldan nežno poboža po brbončicah.