Turška kava

"Sreča je, skodelica prave kremaste, doma skuhane turške kave za dobro jutro". Ni pravega slovenskega doma, brez dobre kave skuhane v džezvi na turški način. Kava, ki je v naši pražarnici ustvarjena za to, da postane vaša najljubša domača kava, ki jo boste še malo zaspani, a iskrivo nasmejani skuhali vsako jutro. Popoldan pa na skodelico te kremaste "domačice" z navdušenjem povabili sosedo, prijatelje in sestro. Recept, zakaj je tako nesramno dobra mora ostati skrit (naš pražar Grega je očitno čarovnik....), zaupamo pa vam le to, da je čisto vsak teden sveže pražena in na vašo željo sveže mleta tik ob nakupu. JA, res je, ob nakupu vam jo sveže zameljemo, v roke pa dobite še topel paketek. Kar navadite se, da vam bo po tej božanski domači kavi dišal ves dom, še preden jo boste skuhali. 


Predlog; V kolikor iščete majhno pozornost ali darilo s to kavico nikakor neboste zgrešili. Predstavljajte si, da vi v roke dobite paket sveže mlete, dišeče, domače kavice (doma pa vam je ravno zmanjkala...). Je majhna pozornost, ki nedvomno vsakemu polepša dan! Prav vsi, pa jo naravnost obožujejo!.

Stopnja praženja
Stopnja prazenja kave Srednja

Dobava: Na zalogi

4,00 €

* Zahtevana polja

Opis izdelka
Podrobnosti

Vaša odslej najljubša domača kava, ki jo skuhate na turški način v džezvi je mešanica več sortnih kakovostnih kav. Katerih? Pražarjeva velika skrivnost, mora ostati zakrita. Zaupamo vam le to, da je ODLIČNA, NAJBOLJŠA in nekaj kar preposto nikoli ne sme manjkat doma. Priporočamo vam sveže fino turško mletje.

Podrobnosti
Podrobnosti
Priprava

Na tem mestu vam z veseljem zaupamo

KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠO KAVO NA TURŠKI NAČIN

Priprava za 2 osebi:

Natočite mrzlo vodo v džezvo.Na osebo odmerite malce več kot skodelico mrzle vode.V mrzlo vodo dodatje fino mleto turško kavo (za dve osebi nekje 20g) Šele na to pristavite džezvo in med segrevanjem ves čas na rahlo mešajte. Kava se mora segrevati počasi. Počasneje kot boste segrevali, boljša bo! Pazite, da kava ne skipi. Ko se pena dvigne, ostavite džezvo na hladnejšo podlago, da se usedlina usede. Prvo kremo na hitro odlitje v vsako skodelico, tako da pokrijete poden. Pristavite kavo še enkrat. Ko se začne dvigovati in skipeti, džezvo odstavite in nalitje šalčki enakomerno do vrha. Ste vedeli? Prava turška kava mora imeti nekaj goste usedline.

Sedaj paaaa... le še uživajte ob kremastem okusu. In imejte krasen dan!

Priporočamo za pripravo Turške kave
Pakiranje Ne
Stopnja praženja Srednja
Mnenja
Napišite vaše lastno mnenje
Napišite mnenje: Turška kava
Najbolj priljubljeni