Črni čaji

"Vstopite v svet klasičnega, božanskega jutranjega čaja, ki razsvetljuje temna jutra in dolge sive dni v vseh deželah po svetu"

Privoščite si skodelico dobrega, pravega črnega čaja. Po želji, dodajte kapljico mleka in se prepustite okusu in zdravju. 

Zakaj lahko skodelico kave zamenjate s skodelico črnega čaja? 

Prebudila v čudovit dan vas bo enako kot skodelica dobre kave, vendar ima še mnoge druge pozitivne koristi za vaše počutje in navsezadnje ZDRAVJE! Skodelica črnega čaja je obogatena z antioksidanti teaflavini, tearubigini in katehini, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred določenimi vrstami raka. Nekatere raziskave so pokazale, da antioksidanti, ki so prisotni v črnem čaju blagodejno delujejo na zdravje srca in lahko zmanjšajo tveganje za srčno kap ali zamašitev žil. Aminokislina L-teanin , ki jo najdemo v skodelici črnega čaja pomaga pri sproščanju in lahko poviša koncentracijo (težki projekt ali učenje je vsekakor lažje ob črnem čaju!) In še to! Skodelica črnega čaja vsebuje poseben antigen, ki pomaga pri krepitvi odpornosti. Da boste zdravi in šik skozi vse leto!

V vednost: Velikokrat prihaja do vprašanj ali sta zeleni in črni čaj pridelana iz različnih rastlin. Ne. Obe vrsti čaja izdelujejo iz listov Camellia sinensis. Camellia assamica ali iz hibridov, ki jih gojijo iz teh rastlin. Do razlike med črnim in zelenim čajem pride v postopku predelave. Črni čaj je fermentiran, gre za naravni postopek oksidacije. Med zvijanjem lističev se izloča celični sok in ko ta pride v stik s kisikom se zeleni lističi obarvajo bakreno rdeče, ki so značilne za črni čaj. Razvijejo se številne arome, ki določajo okus črnih čajev. Pri predelavi zelenega čaja pa fermentacijo preprečijo.

Po želji dodajte kapljico mleka.Izberite tistega, ki vas najbolj očara in uživajte svoji najljubši skodelici črnega čaja.

 

Elementi 1 do 16 od skupaj 17

na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2

Elementi 1 do 16 od skupaj 17

na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2