ČAJ ZA OSVEŽITEV?! JA! POGLEJ RECEPT KAKO.

Ste vedeli, da se čaj ne pije samo pozimi, saj večina čajev hladi metabolizem in so lahko enkraten nadomestek tekočine, ki ustrezno hidrirajo vaše telo skozi vse leto. Danes vam razkrijemo kako si pripravite naraven ledeni čaj iz Poprove mete Ital. Res je vrhunski in osvežujoč! Poskusite.

ČAJ ZA OSVEŽITEV?! JA! POGLEJ RECEPT KAKO.

Vsi imamo radi poletje. A ko pride do vročine nad 32 stopinj celzija... se nam že malo meša kajne?

Poskrbite, da čez dan spijete dovolj tekočine. In če vam voda gre težko po grlu, ali bi si dan radi popestrili in telo še bolj ohladili vam predlagamo še nekaj boljšega! V naši hiši čajev in kave poleti prisegamo na naravne ledene čaje. V naši zbirki imamo več kot 100 vrst pravih čajev, tistih z velikimi lističi in popki, s še večjimi koščki sadja in pravih zelišč.  Zato radi imrpoviziramo in si pripravljamo različne naravne ledene čaje. 

Za ljubitelje zelenih čajev ali tiste, ki obožujete zdrav življenjski slog  predlagamo naraven zeleni ledeni čaj - Ingver cituris in med, ali pa morda kakšno ohlajeno Kaktusovo figo.

Za otroke in sadne ljubitelje bi priporočali ledeni čaj iz Domačega sadja in Jagode smetane, če vanj dodate še koške Turškega jabolčnega čaja, kot do naredimo mi- boste navdušeni nad okusom. Ali pa čaj Pina Colada. 

Za tiste, ki bi se pa želeli še pošteno ohladiti od znotraj navzven pa izpostavimo POPROVO METO. Poprova meta je zeliščni čaj, ki nam s svojo svežino v hipu zbristi um, izboljša koncentracijo in odpravi utrujenost. 

Poprova meta je popolnega in intenzivnega okusa po tem neverjetnem zelišču, ki so ga že starodavna ljudstva uporabljala za blaženje prebavnih motnenj in za osvežitev. Glavni sestavini poprove mete sta mentol in menthon, ki sta nakopičeni v njenih listih in cvetovih.

Poprova meta zelo dobro hladi naš metabolizem in ima veliko različnih zdravilnih učinkov. 

Pripravite si ta ledeni čaj in videli boste, da bo postal vaš najljubši ledeni čaj. 

NARAVNI LEDENI ČAJ POPROVA META 

Recept za 1l napitka.

Koraki:

1. V filter vrečko ali filter klešče dodajte 10g čaja POPROVA META

2.  Napolnjeno filter vrečko postavite v čajnik (nekje 0,8l) z 90-100 stopinj celzija in pustite v vodi vsaj 10 minut

3. Medtem ko se čaj pripravlja si v 1l vrč dodajte 0,06 medu (ali več-po želji), stisnite 1 limeto ter vsaj 15 kock ledu.

4. Ko je čaj pripravljen ga prelijte v vrč z ledom, medom in limeto ter vse skupaj postavite v hladilnik (po želji še lahko dodate nekaj ledu).

5. Po urci ali dveh v hladilniku bo čaj popolno ohlajen.

6. Postrežite ga v kozarec poln ledu, s koščkom limete, koščkom limone in svežo meto ali pa si ga samo preljite v stekleničko za s seboj in naj vas spremlja v službo ali na plažo! 

 

 

Comment form has been disabled.