POSTANI NAJBOLJŠI KUHAR DOMAČE TURŠKE KAVE (preberi kako!)

Pripravi svojo džezvo in postani najboljši kuhar turške kave! Pod sliko razkivamo naš recept, za najboljšo turško kavo.

POSTANI NAJBOLJŠI KUHAR DOMAČE TURŠKE KAVE (preberi kako!)

Sedim v pražarni in razmišljam.., Grega (naš glavni pražar in barista) ravnokar praži našo najljubšo domačo kavo, Turško kavo Italcrem.

Kavo, ki si jo vsak izmed nas najraje pripravi v džezvi, zjutraj, v tišini, ko ostali še spijo.. Ko si še malo tečen, ker bi raje spal... In potem zadiši.

Prva. Močna. Kremasta. Skodelica domače "turške" kave. Prvi požirek... še malo zaspan.. Drugi požirek, že nekoliko bolje... Tretji požirek AKCIJA naj se dan začne!

Otroci, služba, obveznosti, zdravnik, banka, pošta...promet,..trgovine......

Za tisto minutko dve tri, prav zares polepša dan,TA TURŠKA domača kava in daje občutek da bomo čisto vsem nalogam, ki jih življenje danes postavi pred nas KOS.

Včasih smo jim res, včasih pa pride dan, ko že ob 11.00 rabimo drugo skodelico turške kave, da nam znova dvigne voljo in smisel. Pravzaprav... skoraj vedno nujno potrebujemo še drugo in tretjo skodelico turške kave... kajne? 

Zanima me... kako si vi pripravite vašo najljubšo turško kavo?

Ker v naši hiši kave in čajev cenimo prave okuse in si želimo, da si vsak izmed vas to najboljšo mešanico na katero smo presneto ponosni pripravi najbolje, vam danes razkrivam naš revolucionaren recept za pripravo prave turške skodelice kave. 

*

*

*

NAJBOLJŠA DOMAČA KAVA - TURŠKA KAVA ITALCREM:

Recept velja za dve skodelici turške kave. 

Potrebujemo:

18 - 20g turške kave,

2 skodelici hladne vode (5dl)

*

*

*

Priprava:

Hladno vodo vlijemo v džezvo in takoj dodamo vsebino turške kave. Pričemo s fazo segrevanja (indukcija, plinski gorilniki ali električna plošča), z žličko kavo in vodo med počasnim segrevanjem enkrat počasi premešamo in pustimo. Ko se vsebina prične dvigovati, džezvo odstavimo in v vsako skodelico kave enakomerno pokrijemo poden (tako vsaka izmed skodelic pridobi prvo, božansko kavno kremo). Džezvo še enkrat pristavimo, počakamo, da se vsebina ponovno dvigne ter enakomerno do konca nalijemo skodelici kave. Sladkamo po želji na koncu.

*

*

*

Ste opazili,.. kave ne dodamo šele ko voda zavre, temveč turško kavo (sveže praženo in mleto) dodamo v hladno vodo, in ju skupaj segrevamo do popolnosti.

Zdaj pa moram zaključit, ker je kava pražena in pripravljena za romanje v našo prodajalno!

Obljubim, s tem receptom boste  postali najboljši kuhar turške kave v družbi! 

PS. pa sporočite, kako je uspela! 

Imejte lep ponedeljek in teden poln uspehov!

Lara iz vaše najljubše hiše kave in čajev Italcrem. 

Comment form has been disabled.